Mancare de carne cu fasole verde
PrinteazaMancare de carne cu fasole verde din: fasole verde, carne de vita, ceapa, unt, smantana, faina.
- 500 g fasole verde
- 500 g carne de vită
- o ceapă
- o lingură unt
- 2-3 linguri smântână
- o jumătate lingură făină
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele şi se pune într-o cratiţă cu untdelemn, adăugând şi ceapa tocată, să fiartoă înăbuşit până când se rumenesc uşor amândouă.
Se adaugă apoi apă şi se lasă să fiarbă. Se spală fasolea, i se scot aţele, se taie în lung şi se pun într-o cratiţă cu apă fierbinte şi sare să se înmoaie.
Se poate folosi şi fasole conservată, din comerţ. Se strecoară fasolea şi se pune să fiarbă împreună cu carnea. După ce au fiert, se adaugă smântână amestecată cu faină şi se lasă să mai fiarbă puţin.
Pofta buna!