Carne de vita cu sos de bere
Printeaza
- un kg carne de vită
- 5 căţei de usturoi
- doi ardei capia
- 3 roşii
- 100 g morcovi baby
- 100 g fasole verde
- 100 g mazăre
- 100 g porumb
- cîteva frunze de salvie
- cimbru
- o cutie de bere (500 ml),
- două linguri de ulei,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Carnea de vită se curăţă, se spală şi se împănează cu jumătăţi de usturoi. într-o tavă termorezistentă se pune carnea, apoi se adaugă ardeii capia şi fasolea verde tăiate în bucăţi mai mari, morcovii baby, mazărea şi porumbul.
Se toarnă berea şi uleiul, apoi se presară cimbru uscat, sare şi piper după gust. Se lasă în cuptor, avînd grijă ca din cînd în cînd să se stropească carnea cu sosul din tavă.
Dacă este nevoie, se mai poate adăuga puţină bere. Spre sfîrşit se presară cîteva frunze de salvie şi se serveşte caldă.
Poftă bună!