Dulceata de visine si cirese

Printeaza

Dulceata de visine si cirese din: visine, cirese, lamai, zahar.

Ingrediente:

  • 2 kg vişine
  • 2 kg cireşe
  • 2 lămâi
  • 2,5 kg zahăr

 

 

Mod de preparare:

Speli fructele, le îndepărtezi codiţele, le scoţi sâmburii şi le amesteci cu zahărul.

Dai vasul la frigider peste noapte, a doua zi torni zeama de la lămâi şi aşezi vasul pe foc mic.

Fierbi dulceaţa până când se leagă siropul şi iei spuma ori de câte ori este nevoie.

O torni în borcane sterilizate, pe care le închizi ermetic şi le depozitezi în cămară, după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Dulceata de bujori

cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi și se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră. Se fierbe un […]

Dulceata de papadie

Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]

Dulceata de fructe de soc

Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat     Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]

Dulceata de porumb

Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere. Ingrediente: 3 kg porumbe bine coapte 2 lămâi 2 batoane de vanilie 500 ml apă 1 borcan de 800 g miere     Mod de preparare: Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.