cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi și se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră. Se fierbe un […]
Dulceata de visine si cirese
PrinteazaDulceata de visine si cirese din: visine, cirese, lamai, zahar.
Ingrediente:
- 2 kg vişine
- 2 kg cireşe
- 2 lămâi
- 2,5 kg zahăr
Mod de preparare:
Speli fructele, le îndepărtezi codiţele, le scoţi sâmburii şi le amesteci cu zahărul.
Dai vasul la frigider peste noapte, a doua zi torni zeama de la lămâi şi aşezi vasul pe foc mic.
Fierbi dulceaţa până când se leagă siropul şi iei spuma ori de câte ori este nevoie.
O torni în borcane sterilizate, pe care le închizi ermetic şi le depozitezi în cămară, după ce s-au răcit.
Pofta buna!
Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]
Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]
Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere. Ingrediente: 3 kg porumbe bine coapte 2 lămâi 2 batoane de vanilie 500 ml apă 1 borcan de 800 g miere Mod de preparare: Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert […]
Pofta buna!