Dulceata de smochine cu lamaie

Printeaza

Dulceata de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai.

Ingrediente:

  • 1 kg smochine
  • zahăr
  • 2 lămâi

 

 

 

Mod de preparare:

Speli smochinele, le scurgi şi le înţepi cu furculiţa. Le amesteci cu zahărul şi le dai la frigider 1-2 ore.

Aşezi dulceaţa pe foc mic, amestecând constant să nu se lipească de margini.

După ce a dat în câteva clocote, pui lămâile tăiate cubuleţe şi laşi până se leagă siropul.

Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate, le închizi ermetic şi le depozitezi în cămară, după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Turtă dulce cu smochine

Turtă dulce cu smochine din: dulceata de smochine, ulei, lapte, apa, zahar, faina, amidon, bircarbonat si lamaie. Ingrediente: 3 cani dulceata de smochine 1 cana ulei 1 cana lapte 1 cana apa 5 linguri zahar 1 cana faina 1/2 cana amidon 2 lingurite bicarbonat 2 lamai   Mod de preparare: Pui la fiert 1 cană […]

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

O reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate, zahar brun, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 450 g fructe uscate mixte (caise, prue, smochine, curmale) 300 g zahar brun 100 g ghimbir proaspat 1,2 l apa 1 lamaie   Mod de preparare: Pune fructele uscate într-un vas cu apă şi lasă-le la înmu­iat […]

Smochine trase in ciocolata

Smochine rumenite

O reteta de smochine rumenite din: unt, smochine, vin de marsala, zahar brun, coaja si zeama de portocala, fistic, galbenusuri si coaja de lamaie. Smochinele coapte si zemoase se transformă, cu ajutorul acestei reţete simple, într-un desert rafinat. Ele capătă un plus de dulceaţă şi o aromă sofisticată datorită vinului de Marsala. Ingrediente: unt moale, […]

 

Tort cu smochine

Tort cu smochine

O reteta delicioasa de tort cu:piscoturi, zahar, dulceata de smochine, oua, lapte, vanilie, gelatina, sare, frisca, portocale, esenta cafea, zahar pudra, sirop de smochine. Ingrediente: 48-50 pişcoturi 200 g zahăr un borcan dulceaţă de smochine 3 ouă 400 ml lapte un baton vanilie 2 pliculeţe gelatină un praf sare 300 g frişcă 2 portocala coajă […]

 

Ppfta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.