Peste cu orez si soia
Printeaza
- 4 fileuri peşte alb
- 300 g orez
- 100 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- o ceapă
- o linguriţă de sos de soia
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- pătrunjel
- ardei capia
- varză roşie
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toata marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pun legumele tocate si se calesc pana devin aurii. Se adauga orezul, o cana de apa si se lasa sa fiarba.
Se adauga apa de cate ori este nevoie ca sa fiarba orezul. Cand este aproape fiert se adauga sosul de soia si pipr, se amesteca, se mai lasa sa fiarba cinci minute, se presara patrunjel tocat si o lingura de parmezan ras.
Se amesteca, se acopera cu un capac si se pastreaza la loc cald. Fileurile de peste se spala, se fierb in apa cu putina sare, se sterg cu un servet absorbant. Se taie cuburi, se prajesc in baie de ulei si se servesc alaturi de orez, presarat cu parmezan ras.
Se servesc cu salata de ardei copti sau salata de varza rosie.
Poftă bună!