Jeleu de visine cu frisca

Printeaza

Jeleu de visine cu frisca din: jeleu, apa, visine, zahar, frisca, menta.

Ingrediente:

  • 4 plicuri jeleu
  • 1 litru apă
  • 1 kilogram vişine
  • 8-9 linguri zahăr

Pentru decor:

  • frişcă
  • frunze de mentă

 

 

Mod de preparare Jeleu de visine cu frisca:

Speli vişinele şi le scoţi sâmburii. Le laşi la scurs, apoi le împărţi, în mod egal, în 4 sau 5 boluri.

Intre timp, prepari jeleul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni un litru de apă într-o cratiţă şi o pui la fiert cu lingurile de zahăr şi jeleul.

Iei de pe foc după ce a dat în clocot. Laşi puţin compoziţia să se aşeze şi o torni în boluri, peste vişine.

Le dai la frigider 3 ore, apoi răstomi jeleul pe farfuriile pentru desert. Decorezi, după preferinţă, cu puţină frişcă şi câteva frunze de mentă proaspătă.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.