Pui cu conopida si verdeata
PrinteazaPui cu conopida si verdeata din: pui, conopida, ceapa, faina, untdelemn, verdeata, rosii, sare, ou, smantana.
- un pui
- o conopidă
- o ceapă mică
- o linguriţă faină
- untdelemn
- verdeaţă
- roşii
- sare
- ou
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se înăbuşă bucăţile de pui împreună cu ceapa tocată, în untdelemn.
Când încep a se rumeni, se toarnă apă cât cuprinde carnea şi se lasă să fiarbă. Conopida, după ce a fost curăţată şi ţinută în apă rece, se desface în bucheţele, se opăreşte, apoi se pune peste carnea care este aproape fiartă. Se adaugă suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc mic şi acoperit.
Se adaugă sare şi, la sfârşit, şmântâna amestecată cu gălbenuşul sau numai bulion de rgşii şi pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!