Chiftelute cu sos de marar

Printeaza

Chiftelute cu sos de marar din: carne tocata, ou, sare, piper, usturoi, ulei, paine.

Ingrediente:Chiftelute cu sos de marar

  • 300 g carne tocată, amestec
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei usturoi
  • ulei, pentru prăjit
  • 1 felie pâine înmuiată în lapte, bine stoarsă

Pentru sosul de mărar:

  • 75 ml lapte
  • 150 g smântână
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură mărar tocat
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Omogenizezi energic cu o lingură de lemn toate ingredientele pentru chifteluţe, apoi le formezi cu mâinile umede. Le prăjeşti în ulei încins, apoi le scoţi pe un şervet absorbant.
Pentru sos, amesteci făina cu laptele rece, având grijă să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi smântână, mărarul, sare şi piper după gust.
Topeşti untul într-un vas, torni amestecul, dai câteva clocote, pui chifteluţele şi bagi totul la cuptor aproximativ 10 minute.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.