Chiftelute cu sos de marar
PrinteazaChiftelute cu sos de marar din: carne tocata, ou, sare, piper, usturoi, ulei, paine.
- 300 g carne tocată, amestec
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 4-5 căţei usturoi
- ulei, pentru prăjit
- 1 felie pâine înmuiată în lapte, bine stoarsă
Pentru sosul de mărar:
- 75 ml lapte
- 150 g smântână
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar tocat
- 1 lingură unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Omogenizezi energic cu o lingură de lemn toate ingredientele pentru chifteluţe, apoi le formezi cu mâinile umede. Le prăjeşti în ulei încins, apoi le scoţi pe un şervet absorbant.
Pentru sos, amesteci făina cu laptele rece, având grijă să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi smântână, mărarul, sare şi piper după gust.
Topeşti untul într-un vas, torni amestecul, dai câteva clocote, pui chifteluţele şi bagi totul la cuptor aproximativ 10 minute.
Pofta buna!