Bors de peste moldovenesc
PrinteazaBors de peste moldovenesc din: peste mic, capete de crap, cozi de crap, crap, stiuca sau salau, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, rosii, otet sau bors, leustean, sare.
- 1/2 kg peşte mic, proaspăt
- 2 capete de crap
- 2 cozi de crap
- 1 kg crap, ştiucă sau şalău
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 ardei gras
- 3 roşii
- oţet sau borş
- leuştean verde
- sare
Mod de preparare:
Se dau în clocot capetele de peşte, peştele mic şi cozile într-o oală cu 3-4 l apă rece, cu sare şi cu toate zarzavaturile tăiate în două. După 40 de min. se opreşte focul şi se scot o parte din legume, care se toacă.
Restul supei se pasează într-o strecurătoare, iar zeama se pune pe foc şi se mai adaugă apă. Se lasă la fiert câteva clocote, se acreşte, apoi se pun bucăţile de peşte de calitate şi legumele tocate. Se fierbe 5-10 minute, se potriveşte de sare şi se adaugă verdeaţa.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bors de peste moldovenesc
Ador borsul de peste. Este printer ciorbele mele preferate. Ca peste, de regula, folosesc crap. Ciorba de crap este delicioasa. O sa incerc si aceasta reteta pentru ca stiu ca retete moldovenesti sunt printer cele mai delicioase.