Crusta cu dovlecei
PrinteazaCrusta cu dovlecei din: unt, cereale, ulei, dovlecei, branza, chives, sare, piper, oua, smantana.
Ingrediente:
- 100 g unt, topit
- 250 g cereale cu ovăz, zdrobite
Pentru umplutura:
- 2 linguri cu ulei
- 2 dovlecei mari, tăiaţi în felii foarte subţiri
- 100 g brânză Ceddar, rasă
- 2 linguri cu chives, tăiat mărunt
- sare şi piper negru măcinat
- 3 ouă medii
- 200 ml smântână
Mod de preparare Crusta cu dovlecei:
Pentru bază, amestecă untul cu ovăzul. Omogenizează. Presează compoziţia la baza tăvii şi pe margini.
Lasă la rece 30 de minute.
Incălzeşte cuptorul la 160°C. Coace baza, timp de 10 minute.
Intre timp, pregăteşte umplutura. Incălzeşte o tigaie pe foc, toarnă uleiul şi prăjeşte feliile de dovlecei până devin aurii.
Pune jumătate din ei în tavă.
Presară brânza şi chives şi asezonează, apoi aranjează feliile de dovlecei rămase deasupra.
Bate ouăle, adaugă smântână şi omogenizează. Toarnă totul în tavă.
Coace timp de 45 de minute, până când compoziţia s-a întărit.
Crusta cu dovlecei
Pofta buna!