Ficatei de pasare cu orez si legume
PrinteazaFicatei de pasare cu orez si legume din: ficatei, orez, ulei, ceapa, telina, morcov, pasta de tomate, vin, cascaval, sare, faina, piper.
- 500 g ficăţei de pasăre
- 1 l supă de legume
- 1 cană cu orez
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 1 ţelină
- 1 morcov
- 100 g pastă de tomate
- 100 ml vin alb
- 200 g caşcaval
- 2 linguri cu făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte orezul în ulei. Acoperă-l cu trei căni cu apă sau supă de legume şi lasă-l la cuptor până fierbe. Separat, căleşte ceapa tăiată fin.
Adaugă morcovul şi ţelina date pe râzătoare. Dizolvă făină într-o ceşcuţă cu supă de legume. Toarn-o peste legumele din tigaie.
Adaugă pasta de tomate, vinul, sare, piper şi lasă pe foc să scadă. In sosul astfel pregătit pune ficăţeii prăjiţi separat. Serveşte orezul cu ficăţeii cu sos.
Pentru un plus de savoare rade deasupra puţin caşcaval.
Pofta buna!