Tarta cu mere si fulgi de migdale

Printeaza

Tarta cu mere si fulgi de migdale din: faina, unt, indulcitor, lapte, sare, mere, scortisoara, fulgi de migdale.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă îndulcitor
  • 1-2 linguri lapte
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • 8-10 mere
  • zeamă de lămâie
  • 50 g unt
  • scorţişoară, după gust
  • 50 g îndulcitor sau după gust
  • fulgi de migdale, după gust

 

Mod de preparare Tarta cu mere si fulgi de migdale:

Freci untul cu îndulcitorul, adaugi sarea şi gălbenuşurile, apoi laptele şi la final făina.

Frămânţi şi dai la rece aluatul ca să se întărească.

Cureţi merele şi le feliezi, apoi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Topeşti untul şi pui feliile de mere, scorţişoara şi îndulcitorul, ţii până când scade apa şi dai la răcit.

Intinzi aluatul într-o formă rotundă, tapetată, având grijă să îmbraci şi marginile şi torni umplutura răcită.

Dai la cuptorul încins 40 de minute.

O serveşti presărată cu fulgi de migdale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.