Tarta cu mere si fulgi de migdale
PrinteazaTarta cu mere si fulgi de migdale din: faina, unt, indulcitor, lapte, sare, mere, scortisoara, fulgi de migdale.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt
- 1 linguriţă îndulcitor
- 1-2 linguri lapte
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- 8-10 mere
- zeamă de lămâie
- 50 g unt
- scorţişoară, după gust
- 50 g îndulcitor sau după gust
- fulgi de migdale, după gust
Mod de preparare Tarta cu mere si fulgi de migdale:
Freci untul cu îndulcitorul, adaugi sarea şi gălbenuşurile, apoi laptele şi la final făina.
Frămânţi şi dai la rece aluatul ca să se întărească.
Cureţi merele şi le feliezi, apoi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Topeşti untul şi pui feliile de mere, scorţişoara şi îndulcitorul, ţii până când scade apa şi dai la răcit.
Intinzi aluatul într-o formă rotundă, tapetată, având grijă să îmbraci şi marginile şi torni umplutura răcită.
Dai la cuptorul încins 40 de minute.
O serveşti presărată cu fulgi de migdale.
Pofta buna!