Drob de scoici de Dunare
PrinteazaDrob de scoici de Dunare din: carne de scoici de Dunare, ceapa, orez, patrunjel, marar, bulion, oua, piper, boia de ardei, ulei.
- 1 kg carne de scoici de Dunăre
- 3 cepe mari
- 250 g orez
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 2 linguri de bulion
- 3 ouă
- piper boabe
- piper pisat
- sare
- boia de ardei
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Scoicile bine curăţate se pun la fiert în apă cu câteva boabe de piper, sare şi o ceapă tăiată sferturi. Se lasă să fiarbă 30 min. Carnea de scoici se scurge apoi şi se trece prin maşina de tocat.
Se curăţă ceapa rămasă, se toacă şi se căleşte în 3 linguri de ulei. Se toarnă orezul peste ceapă, se adaugă apă cât să-l acopere, un praf de sare şi piper, apoi se fierbe. Când orezul este fiert, se pun 2 linguri de bulion.
Se adaugă amestecul de orez peste scoicile date prin maşina de tocat, combinând totul cu verdeaţa tocată mărunt, 3 ouă, sare şi piper pisat.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi drobul se coace la cuptor până când se rumeneşte. Drobul se porţionează rece.
Pofta buna!