Sparanghel cu sos de nuci din: unt, nuci, otet, sparanghel. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul. […]
Salata de sparanghel cu sos muselin
PrinteazaSalata de sparanghel cu sos muselin din: sparanghel, ulei, lamaie, sare, verdeata, sos muselin.
Ingrediente:
- 1 kg sparanghel
- 50 ml untdelemn
- 2 lămâi
- sare
- 2 legături verdeaţă
- sos muselin
Mod de preparare:
Salata de sparanghel cu sos muselin: Sparanghelul, curăţat şi spălat, se leagă şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare, în aşa fel ca vârfurile să nu rămână afară, iar vasul să fie acoperit, pentru ca sparanghelul să-şi păstreze culoarea.
Când sparanghelul este bine fiert, se scurge, se aşează pe o farfurie, se toană sosul făcut din restul ingredientelor de mai sus.
Salata de sparanghel se poate servi şi cu un sos alb, la care s-a adăugat un gălbenuş şi puţină zeamă de lămâi.
Sote de sparanghel cu sos de unt cu lamaie
Sote de sparanghel cu sos de unt cu lamaie din: sparanghel, unt, suc de lamaie Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, […]
Sparanghel cu usturoi din: sparanghel, ulei de masline, usturoi. Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul. Ingrediente: 400gr Sparanghel 30ml ulei de masline […]
Pofta buna!