Ciorba de dovlecei dreasa cu ou
PrinteazaCiorba de dovlecei dreasa cu ou din: dovlecei, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei.
- 6-8 dovlecei tineri
- 2 legături pătrunjel
- 2 legături mărar
- 2 cepe
- 4 legături ceapă verde
- 4 roşii
- 4 ardei
Mod de preparare:
Dovleceii, curăţaţi de coajă, se taie în bucăţi mici şi se pun la fiert în apă rece cu sare.
Când încep să clocotească se adaugă ceapa, spălată, curăţată, tăiată mărunt, iar când sunt aproape fierţi, se adaugă roşiile felii, ardeiul, ceapa verde, tăiată mărunt, şi verdeaţa tocată fin, toate după ce au fost spălate şi curăţate.
Se serveşte simplă sau dreasă cu ou, smântână şi zeamă de lămâie.
Pofta buna!
Imi place ciorba de dovlecei si o prepar des. Insa, nu am folosit ou pana acum. Oricum, promit sa incerc aceasta reteta.