Prajitura cu jeleu de piersici
PrinteazaPrajitura cu jeleu de piersici din: oua, zahar, cacao, faina, ulei, sare, budinca, piersici, gelatina, compot.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri făină
- 2 linguri ulei
- sare
Pentru glazura:
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 kg piersici
- 1 plic gelatină
- 500 ml compot
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi uleiul, făina amestecată cu cacaua şi, la final, pui albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o ţii la cuptor până trece testul scobitorii şi o laşi la răcorit.
Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj şi, după ce s-a răcit, o întinzi peste blat. Pui deasupra jumătăţi de piersică descojite.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul. Torni compotul peste prăjitură şi o dai la rece peste noapte.
A doua zi, scoţi prăjitura în tavă şi o porţionezi.
Prajitura cu jeleu de piersici
Pofta buna!