Tort diplomat cu blat de biscuiti
PrinteazaTort diplomat cu blat de biscuiti din: biscuiti, unt, zahar, iaurt, frisca, gelatina, piersici.
Pentru blat:
- 300 g biscuiţi simpli
- 150 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 600 g iaurt gras
- 300 ml frişcă
- 2 plicuri gelatină
- 100 g zahăr pudră
- 2 piersici
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi zahărul vanilat.
Ii aşezi într-o tavă de tort tapetată şi-i presezi uşor. Dai blatul la rece 1-2 ore. Baţi frişca şi o amesteci cu iaurtul gras, în care ai dizolvat zahărul pudră.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o încorporezi în cremă. O torni peste blat şi pui din loc în loc bucăţi de piersică.
Dai tortul la rece peste noapte şi-l decorezi după imaginaţie.
Pofta buna!