Supa din piure de praz

Printeaza

Supa din piure de praz din: praz, smantana, ou, unt, faina, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 3-4 fire praz
  • 4 linguri smâintână
  • un ou,
  • 30 g unt
  • o lingură făină
  • pătrunjel
  • verde tocat

 

Mod de preparare:

Prazul, spălat şi curăţat, se taie în bucăţi şi se fierbi în apă clocotită cu puţină sare.

După ce a fiert, se scurge şi se trece prin sită. între timp, se încinge untul, se adaugă faina, iar când aceasta a căpătat o culoare gălbuie, se pune prazul, se amestecă bine şi se stinge cu apa necesară.

Se pune sare şi pătrunjel tocat şi se lasă să fiarbă.

Se serveşte dreasă cu smântână amestecată cu gălbenuşul şi cu bucăţi de franzelă prăjită.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.