Tarta cu branza si zmeura
PrinteazaTarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, unt, sare, oua, branza, gris, zmeura, lamaie.
Pentru blat:
- 400 g făină
- 2 linguri zahăr
- 4 linguri apă rece
- 200 g unt
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci dulce
- 2 ouă
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri gris
- 150 g zmeură
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Combini făina cu sarea şi zahărul. încorporezi untul rece şi frămânţi până obţii un aluat sfărâmicios. Torni apa, frămânţi până se omogenizează şi dai aluatul la rece, învelit în folie alimentară.
După 30 de minute, îl întinzi şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini.
Mixezi brânza bine scursă cu zahărul, adaugi ouăle, grişul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Torni jumătate din compoziţie în tavă, pui din loc în loc zmeură şi restul de brânză.
Dai tarta la cuptor aproximativ o oră. După ce s-a răcit, o decorezi cu zmeura rămasă.
Pofta buna!