Simplu si delicios: Fasole batuta
PrinteazaFasole batuta din: fasole uscata, untdelemn, ceapa, sare.
- un kilogram fasole uscată
- 250 ml untdelemn
- 6 cepe
- sare
Mod de preparare:
Fasolea, aleasă şi spălată, se pune la fiert cu apă rece, la foc potrivit. După primul clocot se schimbă apa şi se înlocuieşte cu alta fierbinte. Se lasă să fiarbă bine împreună cu două cepe, curăţate, spălate şi lăsate întregi.
Când fasolea este fiartă, se scurge de apă, se pasează bine, se bate cu lingura de lemn şi se adaugă puţin câte puţin saramura concentrată (sare dizolvată în puţină apă rece) şi se bate mai departe.
Se adaugă apoi şi untdelemnul încins, în care s-a prăjit ceapa tăiată felii şi se bate bine fasolea, până devine spumoasă.
Se aşează pe o farfurie, se garniseşte cu ceapa prăjită şi se serveşte cu varză sau cu alte murături.
Pofta buna!