Ghiveci din legume
PrinteazaGhiveci din legume din: vinete, morcov, patrunjel, telina, dovlecel, conopida, fasole verde, mazare, bame, ceapa, ardei, cartofi, varza, rosii, untdelemn, bulion de rosii, sare.
- 2 vinete
- un morcov
- un pătrunjel
- o jumătate ţelină
- un dovlecel
- o conopidă mică
- un pumn de fasole verde, unul de mazăre boabe, altul de bame
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 2 cartofi
- un sfert varză dulce
- 4-6 roşii
- 300 g untdelemn
- un pahar bulion de roşii
- sare
Mod de preparare:
Se încinge untdelemnul şi se adaugă zarzavatul, spălat, curăţat, tăiat felii (afară de mazăre, bame şi fasole) şi fară roşii.
Toate acestea se călesc, mişcând cratiţa mereu ca să nu se prindă. Când zarzavatul a fiert pe jumătate, se sărează după gust şi se ia de pe foc. Intr-un vas de Jena, uns cu untdelemn, se pune un rând de zarzavat, altul de roşii tăiate felii şi curăţate de sâmburi, până se termină, ultimul strat trebuind să fie de roşii.
Peste toate se toarnă bulionul şi se lasă la cuptor, până ce scade. Se răstoarnă pe o farfurie, se pune deasupra pătrunjel tocat şi se serveşte.
Pofta buna!