Salata pomerana

Printeaza

Salata pomerana din: cartofi, ceapa, carne, maioneza, lamaie, zahar, sare, piper, busuioc, untura, faina, ceapa.

Ingrediente:Salata pomerana

  • 600 g cartofi
  • 200 g ceapă roşie
  • 200 g carne de pe ceafă
  • 200 ml maioneză
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • sare
  • piper alb
  • puţin zahăr pudră
  • 1 lingu­riţă piper negru măcinat
  • 1 linguriţă busuioc
  • 1 lin­gură untură
  • 2 linguri făină
  • 2 cepe roşii

 

Mod de preparare:

Carnea se freacă bine cu sare, piper şi busuioc, apoi se prăjeşte în puţină untură. Intre timp, se pun la fiert cartofii în coajă, apoi se lasă să se răcească şi se taie rondele.

Carnea, după ce s-a răcit, se taie fideluţă şi se amestecă cu cartofii. Ceapa roşie se taie felii subţiri, se ames­tecă bine cu maioneza, zeama de lămâie, sare, piper alb şi zahăr, apoi se toarnă peste cartofi.

Salata se amestecă uşor, apoi se pune în frigider timp de o oră.

In acest răs­timp, se taie rondele cele două cepe rămase, se tăvălesc prin făină, se desfac inele, apoi se prăjesc în untura încin­să. La servire, salata se serveşte cu rondelele de ceapă prăjite, puse deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.