Salata pomerana
PrinteazaSalata pomerana din: cartofi, ceapa, carne, maioneza, lamaie, zahar, sare, piper, busuioc, untura, faina, ceapa.
- 600 g cartofi
- 200 g ceapă roşie
- 200 g carne de pe ceafă
- 200 ml maioneză
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
- sare
- piper alb
- puţin zahăr pudră
- 1 linguriţă piper negru măcinat
- 1 linguriţă busuioc
- 1 lingură untură
- 2 linguri făină
- 2 cepe roşii
Mod de preparare:
Carnea se freacă bine cu sare, piper şi busuioc, apoi se prăjeşte în puţină untură. Intre timp, se pun la fiert cartofii în coajă, apoi se lasă să se răcească şi se taie rondele.
Carnea, după ce s-a răcit, se taie fideluţă şi se amestecă cu cartofii. Ceapa roşie se taie felii subţiri, se amestecă bine cu maioneza, zeama de lămâie, sare, piper alb şi zahăr, apoi se toarnă peste cartofi.
Salata se amestecă uşor, apoi se pune în frigider timp de o oră.
In acest răstimp, se taie rondele cele două cepe rămase, se tăvălesc prin făină, se desfac inele, apoi se prăjesc în untura încinsă. La servire, salata se serveşte cu rondelele de ceapă prăjite, puse deasupra.
Pofta buna!