Este un fel de mancare versatil, care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina, oferind o masa consistenta si plina de nutrienti. Reteta este usor de urmat si este ideala pentru a pregati un preparat savuros cu ingrediente de baza. Ingrediente 4 […]
Salata boeuf cu vita
PrinteazaSalata boeuf cu vita din: carne de vita, cartofi, patrunjel, telina, morcovi, mazare, verdeata, maioneza, castraveti, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g carne de vită
- 500 g cartofi
- 125 g pătrunjel
- 125 g ţelină
- 200 g morcovi
- 125 g mazăre fiartă (în conservă)
- 50 g verdeaţă
- 300 g sos maioneză
- 100 g castraveţi muraţi
- 1 g piper
- 20 g sare
ornat:
- 300 g roşii
- 2 ouă fierte
Mod de preparare:
Carnea se curăţă şi se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală. Cartofii se fierb în apă cu sare (în coajă), ouăle se curăţă de coajă şi se taie felii.
Castraveţii se curăţă de seminţe şi se taie cuburi, se scurg de zeamă, verdeaţa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii.
In timpul fierberii, supa se spumează, iar la jumătatea fierberii se adaugă zarzavaturile întregi. După fierbere şi răcire, carnea, zarzavaturile şi cartofii (curăţaţi de coajă) se taie cuburi.
Legumele tăiate cuburi şi carnea se amestecă apoi cu sosul de maioneză, la care se adaugă piperul, sarea şi verdeaţa.
Se amestecă ingredientele bine, apoi se montează pe un platou sau în porţii pe farfurii întinse, dându-le o formă cu paleta. Se decorează cu roşii şi felii de ouă.
Pofta buna!
Hering Marinat în Oțet Aromat cu Ceapă și Condimente
O Gustare Savuroasă. Heringul marinat în oțet este un preparat care îmbină perfect aromele sărate ale peștelui cu aciditatea plăcută a oțetului și prospețimea cepei. Marinat pentru a obține un gust intens și bogat, acest hering este ideal pentru a fi servit ca aperitiv sau […]