Sote de zarzavat
PrinteazaSote de zarzavat din: zarzavat, mazare, fasole pastai, unt, patrunjel verde.
Ingrediente:
- zarzavat (morcovi, pătrunjel, ţelină, gulie)
- 2 linguri mazăre boabe
- 2 linguri păstăi tinere de fasole
- 50 g unt
- o linguriţă pătrunjel verde tocat
Mod de preparare Sote de zarzavat:
Tot zarzavatul se spală, se curăţă de coajă şi se scot rondele mici care se fierb în apă clocotindiă cu sare.
Mazărea şi fasolea se fierb, separat, tot în apă clocotindă cu sare.
Când legumele sunt fierte, se scurg de apă şi se pun pe o farfurie, amestecate. Deasupra lor se toarnă untul pee o farfurie, amestecate.
Deasupra lor se toarnă untul fierbimte, se amestecă din nou şi se presară pătrunjelul tocat, apoi se serveşte.
Pofta buna!