Ciorba de legume cu carne de vita

Printeaza

Ciorba de legume cu carne de vita din: piept de vita, ceapa, dafin, sare, piper, varza, slanina, praz, pasta de rosii, otet, zahar, smantana.

Ingrediente:Ciorba de legume cu carne de vita

  • 300 g piept de vită
  • 1 ceapă roşie
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 4 boabe de piper
  • 50 g slănină
  • 400 g varză
  • 100 g praz
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 2 linguri oţet din vin
  • 1 linguriţă zahăr
  • puţin piper alb
  • 100 g smântână

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se şterge şi se pune la fiert în 1,5 l de apă. După primele clocote, se îndepărtează spuma.

Ceapa tăiată solzişori se căleşte şi se adaugă la supă, împreună cu foaia de dafin şi boabele de piper. Se sărează supa după gust şi se lasă la fiert aproximativ o oră, la foc slab.

Separat, slănina se taie cuburi mici, varza – fideluţă, iar prazul – rondele. Slănina se topeşte într-o crăticioară, se adaugă ceapa, varza şi pasta de roşii.

Când este fiartă carnea, se scoate din supă şi se taie cuburi. Varza călită se diluează cu puţină supă, se dă gust cu zahăr, sare, oţet şi piper alb, apoi se toarnă în oală.

Se introduc bucăţile de carne şi se lasă să mai dea câteva clocote. înainte de servire, se adaugă smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de legume cu carne de vita. In zilele de post, fac aceasta reteta fara carne. Este o reteta delicioasa si foarte hranitoare. Ciorba de legume cu vita imi place s-o servesc si cu in ardei iute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.