Supa cu zdrente din ouă din carne de vita, oua, morcovi, ceapa, telina, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1 lingură pătrunjel uscat Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cureţi apoi morcovii, […]
Supa cu piftie de oua
PrinteazaSupa cu piftie de oua din: carne de vita, oua, ceapa, usturoi, varza, pastarnac, telina, ciuperci, unt, pasta de rosii, nucsoara, sare, piper, smantana.
- 200 g carne de vită tocată
- 200 g os de vită
- 100 g tacâm de pui
- 4 albuşuri
- 2 cepe roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 morcov
- 100 g varză creaţă
- 1 păstârnac
- 100 g ţelină
- 100 g ciuperci
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură pastă de roşii
- sare
- 1 linguriţă piper boabe
- 1 linguriţă nucşoară
- 2,5 l supă de oase
- 3 ouă
- 300 ml smântână dulce
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Supa se pfrepară după procedeul tradiţional. Se degresează şi se păstrează la cald.
Cele trei ouă se bat bine, se încorporează smântână dulce, se condimentează cu sare şi nucşoară, continuând să se bată cu mixerul, până devine o compoziţie spumoasă.
Se toarnă apoi într-o cratiţă tapetată cu folie de aluminiu, care se va aşeza deasupra unei cratiţe mai mari, în care clocoteşte apa.
Se lasă la aburi până când compoziţia se leagă, după care se ia deoparte şi se aşază cratiţa, de această dată deasupra unei cratiţe umplute cu apă rece.
Piftia obţinută se taie cuburi şi se adaugă în supa fierbinte înainte de servire.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa-crema de spanac cu oua
Supa-crema de spanac cu oua Ingrediente: 800 g spanac 6 ouă 11/2l supă 11/2 l apă 1/2 lingură făină 70 g unt 120 g frişcă lichidă sos Maggi nucşoară rasă sare Mod de preparare: Spanacul bine spălat se fierbe în apă clocotită cu sare timp de 4 minute, după care se strecoară şi se […]
Pofta buna!