Muschiulet de vita cu legume
PrinteazaMuschiulet de vita cu legume din: muschiulet de vita, ceapa, ardei, rosii, ficat, mazare, sare, piper, usturoi, untura.
- 700 g muşchiuleţ
- 100 g ceapă roşie
- 100 g ardei verde
- 100 g roşii
- 100 g ficat de gâscă
- 1 lingură mazăre verde congelată
- sare
- 1 linguriţă piper măcinat
- 1 lingură usturoi
- 2 linguri untură
Mod de preparare:
Ceapa se taie felii subţiri şi se căleşte în puţină grăsime. Se adaugă ardeii tăiaţi cuburi şi se mai călesc împreună 5 minute.
Se adaugă roşiile tăiate sferturi, se condimentează cu sare, piper şi usturoi, lăsând preparatul la fiert 10 minute. Ficatul se taie cuburi şi se introduce în cratiţă, împreună cu mazărea. Se fierb toate împreună încă 5 minute.
Muşchiuleţul se curăţă, se taie felii de 1 cm grosime, care se prăjesc pe ambele părţi câte 2 minute. La servire, feliile de carne se aşază pe cartofi piure şi se toarnă peste ele sosul.
Pofta buna!