Chec cu Sparanghel si Branza – Checul este pufos, aromat si poate fi servit atat cald, cat si rece, devenind o optiune versatila si apreciata de toata familia. Preparare: 20 minute Gatire: 40 minute Timp total: 60 minute Ingrediente: Sparanghel (200 g): Sparanghelul este bogat in vitamine si minerale, oferind o textura crocanta si un […]
Gelatina cu mere
PrinteazaGelatina cu mere din: mere, zahar, apa, gelatina, vanilie, lamaie.
Ingrediente:
- 4 mere
- 250 g zahăr tos
- 2 pahare apă
- 6 foi gelatină albă
- o jumătate baton vanilie
- sucul de la o jumătate lămâie
Mod de preparare:
Gelatina cu mere: Zahărul, apa şi sucul de lămâie se pun într-o cratiţă să fiarbă. Când siropul devine gros, se adaiugă şi jumătăţile de mere care au fost curăţate de coajă şi de sâmbure. După ce au fiert, feliile de măr se scot pe o farffurie.
Siropului i se adaugă gelatină, care a fost în prealabil muiată în apă rece şi stoarsă bine, şi totul se amestecă astfel încât să se dizolve. Apoi se filtrează prin tifon, de două-trei ori, ca siropul să rămână limpede.
Jumătate din sirop se toarnă într-o compotieră şi se lasă să se răceasccă, astfel se întăreşte, şi apoi se aranjează feliile de mere.
Deasupra merelor de toarnă restul de sirop şi se dă din nou la rece. După ce s-â întărit se serveşte răsturnată pe o farfurie.
Pofta buna!
Vreau sa fac si eu gelatina cu mere, sa vedem daca-mi iese