Muschiulet de vita in chifla
PrinteazaMuschiulet de vita in chifla din: muschiulet, smantana, castravete, faina, chifle.
- 4 felii de muşchiuleţ
- 3 linguri de smântână dulce
- 1 castravete murat
- 2 linguri făină
- sare
- 4 chifle
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Feliile de carne se rumenesc pe ambele părţi 6-8 minute, apoi se scot din cratiţă şi se păstrează la cald. Sosul din cratiţă se diluează cu puţină apă fierbinte, se adaugă smântână şi se lasă să dea câteva clocote.
Făina se omogenizează cu 3 linguri de apă rece, apoi se toarnă peste sosul din cratiţă. Se sărează după gust şi se lasă la fiert 10 minute.
Chiflele se taie în două, se prăjesc puţin în cuptor, apoi se aşază pe patru farfurii plate. Pe fiecare jumătate de chiflă se aşază câte o felie de carne, stropită cu sosul de smântână.
Totul se decorează apoi cu felii de castravete murat sau de gogoşar în oţet.
Pofta buna!