Gulas cu porumb
PrinteazaGulas cu porumb din: pulpa de vita, antricot, ceapa, usturoi, ardei, ulei, sare, piper, porumb, castraveti, smantana.
- 100 g pulpă de vită
- 600 g antricot
- 3 cepe roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei roşu
- 1 ardei verde
- 3 linguri ulei
- sare
- 1 foaie dafin
- piper
- 1,5 l supă de carne
- piper Cayenne
- 200 g porumb (din conservă)
- boia de ardei
- 200 g castraveţi în oţet
- 150 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Carnea se spală, apoi se taie bucăţi mici. Ardeiul se curăta de cotor şi se taie fâşii. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, se călesc în ulei încins, apoi se adaugă carnea şi se prăjesc împreună timp de 5 minute.
Se presară cu boia, piper, sare, se adaugă foaia de dafin, apoi se toarnă supa de oase fierbinte. Se lasă la fiert 80 de minute.
Castraveţii se taie mărunt, se amestecă apoi cu boabele de porumb şi se adaugă la carne, spre finalul fierberii. Inainte de servire, gulaşul se drege cu smântână dulce şi se garniseşte cu orez.
Pofta buna!