Reteta carne de vita marinata
PrinteazaReteta carne de vita marinata din: pulpa de vita, lapte, ketchup, smantana, patrunjel, marar, maioneza, castravete, masline, ulei, sare.
- 1 kg pulpă de vită
- 200 ml ketchup
- 2 linguri lapte
- 2 linguriţe boia
- 2 linguri smântână dulce
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
- 4 linguri maioneză
- 1 castravete în oţet
- 16 linguri ketchup
- 17 boabe măsline umplute
- 200 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi. Se amestecă 200 ml de ketchup cu laptele, boiaua şi smântână. Pătrunjelul şi mărarul, tocate mărunt, se amestecă bine cu smântână.
Castravetele se taie mărunt şi se amestecă apoi şi el cu 8 linguri de ketchup, iar boabele de măsline se taie cubuleţe amestecându-se cu cele 8 linguri de ketchup rămase.
Cele patru sortimente de sosuri se pun în boluri separate. Bucăţile de carne se prăjesc în ulei încins, timp de 30 de minute.
Se sărează şi se servesc cu sosurile preparate.
Pofta buna!