Tocanita de vita cu chimen
PrinteazaTocanita de vita cu chimen din: pulpa de vita, boia, ceapa, chimen, rosii, ardei, untura, sare, piper.
- 1 kg pulpă de vită
- 2 linguri boia
- 2 cepe roşii
- sare
- piper
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 100 g rosii
- 100 g ardei
- 2 linguri untură
Mod de preparare:
Se îndepărtează pieliţa de pe fleică, apoi se taie bucăţi mai mari. Se încinge grăsimea, se adaugă ceapa tăiată rondele, se căleşte, iar la sfârşit se presară cu boia.
Se stinge cu 100 ml apă, apoi se lasă pe foc până scade apa. Se adaugă carnea, roşiile şi ardeii tăiaţi bucăţi mai mari şi se condimentează cu chimen. Se toarnă puţină apă şi se fierbe la foc slab.
Tocăniţa se serveşte cu găluşte din cartofi.
Pofta buna!