Carne de vita cu sos vanatoresc
PrinteazaCarne de vita cu sos vanatoresc din: carne, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, zahar, dafin, mustar, vin, lamaie, cimbrisor, sorici, smantana, faina, untura, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită
- 100 g morcovi
- 100 g păstârnac
- 100 g ţelină
- 2 cepe
- 1 lingură zahăr
- 1 foaie dafin
- piper
- 1 linguriţă muştar
- 100 ml vin alb
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă cimbrişor
- 80 g şorici
- 200 ml smântână
- 1 lingură făină
- piper
- 1 lingură untură
- 1 l supă de oase
- sare
Mod de preparare:
Carne de vita cu sos vanatoresc: Carnea se curăţă, se spală, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se prăjeşte în ulei pe ambele părţi, după care se scoate şi se păstrează la cald.
In grăsimea rămasă se căleşte ceapa, se adaugă şoriciul, zarzavatul tăiat rondele şi se călesc toate câteva minute. Se presară zahărul, se lasă până se caramelizează, se adaugă carnea şi se fierb împreună sub capac.
Către sfârşitul fierberii, se adaugă sare şi piper după gust, muştarul, zeama de lămâie şi cimbrişorul. Când este fiartă carnea, se scoate din cratiţă, se taie felii, iar zarzavatul se pasirează.
Se amestecă apoi cu vinul, după care se pune din nou pe foc şi se lasă până dă câteva clocote. Făina se omogenizează foarte bine cu smântână şi se drege sosul.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/carne-de-vita-cu-sos-vanatoresc html
Sa vedem daca-mi iese sosul