Pulpa de vita in sos
PrinteazaPulpa de vita in sos din: pulpa de vita, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, vin, lamaie, mustar, smantana, faina, usturoi, sare, piper, dafin.
- 1 kg pulpă
- 100 g morcovi
- 100 g păstârnac
- 100 g ţelină
- 1 ceapă roşie
- 100 ml vin
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguriţe muştar
- sare
- 100 ml smântână
- 4 linguri faină
- 4-5 căţei de usturoi
- piper negru
- piper alb
- 1 foaie dafin
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă cimbrişor
Mod de preparare:
Carnea se sărează, se piperează, se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte pe toate părţile.
Apoi, se scoate din cratiţă, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa şi morcovul, tăiate rondele, şi ţelina tăiată felii.
Se presară puţin zahăr, se adaugă un pahar de apă şi se lasă până dă în clocot.
Atunci se adaugă vinul, zeama de lămâie, muştarul, sarea, piperul alb, usturoiul zdrobit, foaia de dafin şi cimbrişorul.
Se pune bucata de carne în sos, se acoperă cratiţa şi se fierbe până se înmoaie.
Când este fiartă, carnea se scoate, se taie felii, iar sosul se drege cu smântână, care s-a amestecat, în prealabil, cu făina.
Se mai lasă la fiert până dă câteva clocote, apoi se trece sosul prin sită şi se toarnă peste feliile de carne.
Pulpa de vită se serveşte cu chifteluţe de cartofi, iar ca garnitură salată de sezon sau murături.
Pofta buna!