Reteta zilei: Placinta cu carne de vita si rosii
PrinteazaPlacinta cu carne de vita si rosii din: bacon, ceapa, chili, sare, rosii, masline, porumb, smantana, branza cheddar, malai, unt, praf de copt, piper, lapte.
Ingrediente:
- 115g bacon, tocat
- 1 ceapa tocata marunt
- 450g carne tocată de vita
- 2-3 lingurițe chili
- 1 lingurita sare
- 400g roșii din conserva
- 40g masline negre
- 175g ceasca de porumb
- 120ml smântână
- 115g branza cheddar rasa
Ingrediente aluat:
- 250-300ml supa de pui
- 180 gr malai
- 6 linguri unt
- 1 lingurita praf de copt
- sare si piper
- 50ml lapte
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190 ° C.
Gatiti baconul într-o tigaie timp de 2-3 minute.
Se adaugă ceapa și gatiti la foc mediu, amestecând din când în când, timp de aproximativ 5 minute.
Se adaugă carnea de vită, chili și sare.
Gatiti timp de 5 minute, amestecând. Se adauga roșiile și gatiti timp de 5 minute.
Adăugați măsline, porumb și smântână și se amestecă bine. Se transferă într-o tava termorezistenta.
Pentru a pregati toppingul, aduceti ssupa de pui lsi asezonati cu sare si piper.
Într-un blender, combinati mălaiul, untul, praf de copt și lapte. Procesati până la omogenizare. Se incorporeaza supa fierbine si omogenizati.
Se toarnă peste partea de sus a amestecului de carne de vită, uniformizand.
Dati la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.
Se presară cu brânza și mai coaceti pentru încă 10-15 minute.
Se serveste placinta imediat cu salata, dupa preferinta.
Placinta cu carne de vita si rosii
Pofta buna!