Rasol inabusit
PrinteazaRasol inabusit din: rasol de vita, ceapa, usturoi, patrunjel, lamaie, slanina, smantana, faina, sare, piper.
- 800 g rasol
- 2 cepe roşii
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 150 g slănină afumată
- 1 l supă de oase
- 100 ml smântână dulce
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă piper boabe
Mod de preparare:
Rasolul se spală foarte bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert in supa de oase. Se adaugă ceapa, usturoiul, piperul boabe şi se fierbe supa la foc domol.
Intre timp, slănina se taie cuburi mici, care se topesc, apoi se presară făina, usturoiul rămas, pătrunjelul tocat mărunt şi zeama de lămâie.
Se adaugă 200 ml de supă, se adaugă rasolul tăiat fâşii şi se înăbuşă sub capac, amestecând mereu. La sfârşit, se adaugă smântână, sare şi piper după gust şi se mai lasă la fiert 10 minute.
Mâncarea se garniseşte cu orez fiert.
Pofta buna!