Ficat de vita inabusit

Printeaza

Ficat de vita inabusit din: ficat, slanina, ceapa, boia, vin, maghiran, untura, sare, piper.

Ingrediente:

  • 800 g ficat de vită
  • 100 g slănină
  • 2 cepe roşii
  • 1 linguriţă boia
  • 150 ml supă de oase
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri măghiran
  • 1 lingură un­tură

 

Mod de preparare Ficat de vita inabusit:

Ficatul se curăţă, se spală, apoi se şterge cu hârtie absorbantă.

Slănina se taie felii subţiri şi se împănează ficatul.

Untura se încinge, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte.

Se presară boia, se adaugă puţină apă, apoi se fierbe până scade sosul.

Se adaugă ficatul şi se prăjeşte pe ambele părţi.

Se presară piper şi măghiran, se toarnă supa de oase şi vinul, apoi se fierbe timp de 25 de minute, la foc slab.

După ce ficatul a fiert, se taie felii, se sărează şi se serveşte cu sote de broccoli.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.