Sos vanatoresc cu vin rosu
PrinteazaSos vanatoresc cu vin rosu din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, unt, faina, vin rosu sec, smantana, dafin, piper, lamaie, zahar, ars, zeama de carne, sare.
- 2 cepe
- un morcov
- un pătrunjel
- o ţelină
- 3 linguri de unt, untură sau ulei
- o lingură de făină
- 250 ml vin roşu sec
- 4 linguri de smântână
- 4 foi de dafin
- o linguriţă de piper boabe
- 2 linguri de zeamă de lămâie sau oţet
- pătrunjel verde
- 4 linguri de smântână
- 3 linguriţe de zahăr ars
- zeamă de carne
- sare
Mod de preparare:
O ceapă, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina se curăţă, se taie feliuţe, se pun într-o tigaie, împreună cu o jumătate de linguriţă de piper şi 2 foi de dafin.
Apoi se călesc în 2 linguri de unt (untură sau ulei), adăugându-se din când în când câte puţină apă sau supă de carne. După ce s-a fiert, zarzavatul se pasează printr-o sită.
Separat, se căleşte cu o lingură de unt, o ceapă tăiată peştişori, se presară făina şi se stinge cu o jumătate de litru de zeamă de carne sau apă. Se fierbe puţin, apoi se strecoară.
In această zeamă se pune zarzavatul pasat, o jumătate de linguriţă de piper boabe, 2 foi de dafin, vinul, zeama de lămâie sau oţetul, zahărul ars şi stins cu puţină zeamă de carne, smântână.
Se amestecă totul, se potriveşte de sare, apoi se lăsă la fiert câteva clocote. Când este gata, se presară deasupra pătrunjel verde tocat.
Acest sos se poate servi alături de orice vânat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sos-vanatoresc-cu-vin-rosu html