Salata mediteraneana de cartofi
PrinteazaSalata mediteraneana de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, rosii, masline, branza, patrunjel, otet, mustar, miere, sare, piper.
- 700 g cartofi
- 2 cepe roşii, tocate grosier
- un ardei gras galben + un ardei gras verde, tocaţi în cuburi
- 6 linguri ulei de măsline
- 125 gr roşii, tocate cubuleţe
- 50 gr măsline tocate
- 125 gr brânză feta
- 3 linguri pătrunjel verde, tocat
- 2 linguri oţet de vin alb
- o linguriţă muştar de Dijon
- o linguriţă miere de albine de salcâm
- sare
- piper negru măcinat
- frunze de pătrunjel verde, pentru ornat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul circa 15 miţute. Fierbeţi cartofii (curăţaţi în prealabil) în apă,cu sare, scurgeţi-i, apoi puneţi-i în apă rece.
Intr-un castron puneţi ceapa, ardeii şi două linguri de ulei de măsline.
Amestecaţi bine şi aşezaţi-le într-o tavă care să meargă la cuptor, unde le veţi lăsa circa 25-30 minute (sau până când se înmoaie).
Amestecaţi din când în când.
După ce le scoateţi din cuptor, transferaţi totul într-un castron mare.
Tăiaţi cartofii în cuburi nu prea mari şi amestecaţi-i cu legumele scoase din cuptor; adăugaţi roşiile şi măslinele.
Sfărâmaţi brânza, presăraţi-o deasupra, apoi puneţi pătrunjelul tocat.
Amestecaţi bine uleiul de măsline rămas, oţetul, muştarul şi mierea, adăugaţi sare şi piper după gust, apoi turnaţi sosul peste salată şi amestecaţi cu grijă, astfel încât să nu se sfărâme cartofii.
Decoraţi cu frunze de pătrunjel verde şi serviţi imediat.
Salata mediteraneana de cartofi
Pofta buna!