Scoici arrabbiata
PrinteazaScoici arrabbiata din: midii, ulei, ceapa, usturoi, ardei, rosii, vin, masline, patrunjel, sare, piper.
- 1,8 kg midii proaspete
- 3-4 linguri ulei de măsline
- o ceapă mare, tocată rondele
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- un ardei iute roşu, tocat mărunt
- 3 conserve x 400 g roşii în suc propriu
- 150 ml vin alb
- 175 gr măsline negre, tocate
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- pâine prăjită, caldă
Mod de preparare:
Curăţaţi scoicile cu ajutorul unei periuţe moi. Aruncaţi-le pe cele care sunt desfăcute sau au cochilia spartă ori ciobită; restul scoicilor puneţi-le într-un castron cu apă rece pe care îl veţi ţine la frigider până când le veţi găti.
Intr-o tigaie mare încălziţi uleiul de măsline şi căliţi ceapa, usturoiul şi ardeiul iute; adăugaţi roşiile şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic circa 15 minute.
Turnaţi vinul peste sosul de roşii; când începe din nou să fiarbă în clocote, adăugaţi scoicile. Acoperiţi cu un capac şi amestecaţi agitând puţin tigaia.
Lăsaţi scoicile să fiarbă circa 5-7 minute (sau cât este necesar cochiliilor să se deschidă). Adăugaţi măslinele şi lăsaţi vasul pe foc încă 5 minute. Potriviţi gustul cu sare şi piper, presăraţi pătrunjelul tocat.
Scoateţi şi aruncaţi scoicile care nu s-au deschis (dacă este cazul) şi serviţi imediat, cu multă pâine uşor prăjită.
Scoici arrabbiata
Pofta buna!