Placinta cu sfecla alba
PrinteazaO reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt, sare servita calda cu zahar pudra deasupra.
- 700 g sfeclă albă
- 150 ml ulei
- 250 g foi de plăcintă
- 200 g zahăr pudră
- scorţişoară
- zahăr vanilat
- 100 g unt
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă sfecla, se rade, se căleşte îrn unt şi se presară sare.
După ce s-a înrmuiat bine, se amestecă împreună cu juimătate din cantitatea de zahăr pudră, cui jumătate de pachet cu zahăr vanilinat şi cu scorţişoară.
Foile de plăcintă tunse cu ulei se aşază într-o tavă unsă şi ea cu ulei.
Se pune un strat de circa cinci-şase foi, după care se adaugă compoziţia de sfeclă.
Deasupra se aşază încă cinci-şiase foi unse cu ulei. Se împarte în porţii cu un cuţit fin.
Se introduc la cuptor.
Se serveşte caldă, cu zahăr pudră pe deasupra.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu sfecla de zahar
- sfecla alba