Mujdei de usturoi cu nuca
PrinteazaMujdei de usturoi cu nuca din: usturoi, supa de carne, nuci.
- 2 căpăţâni de usturoi de mărime medie
- miezul de la 2-3 nuci
- apă sau supă de carne
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte împreună cu sarea într-o piuliţă din lemn (sau porţelan). Când este gata, se adaugă miezul nucilor care este zdrobit şi el cât mai bine, până ce se obţine o pastă omogenă.
Se adaugă câteva linguri de supă (rece) sau de apă şi se amestecă bine. Rezultă un sos subţire, cu aspect lăptos, care este recomandat în special la grătarul de pui, friptură, rasol şi cartofi prăjiţi.
Este mai puţin dur decât mujdeiul simplu.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/mujdei-de-usturoi-cu-nuca html
Nu am pus niciodata nuca in mujdeiul de usturoi. O sa incerc si eu sa vedem ce iese