Frango na Púcara
PrinteazaFrango na Púcara din: pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin de Madera, coniac si garnitura de cartofi.
preparat specific portughez
Ingrediente:
- 100 g prosciutto
- 4 roşii
- 500 g carne de pui
- 12 bucăţi de arpagic
- 4 linguri de unt
- o jumătate de cană de vin de Madera
- două linguri de coniac
- o cană de vin alb sec
- două linguri de muştar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frango na Púcara: Carnea de pui se taie în bucăţi şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se pune într-o tavă acoperită. Se adaugă feliile de prosciutto tăiate în cubuleţe, roşiile tocate, ustturoiul zdrobit şi arpagicul.
Deasupra se pune untul ţinut la rece. Se toarnă vinul şi coniacul, apoi se adaugă şi muştarul. Se acoperă tava şi se lasă în cuptor timp de 50 de minute.
Se ia capacul şi se mai ţine în cuptor încă 30 de minute, pîină cînd se aureşte deasupra. Se serveşte cu cartofi.
Poftă bună!