Pesto cu usturoi
PrinteazaPesto cu usturoi din: usturoi, seminte, busuioc, parmezan, ulei, sare, piper.
- 5 căţei de usturoi curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi feliuţe
- 30 g (2 linguri) de seminţe de pin sau nuci de Grenoble
- 240 g (1 cană) de busuioc sau pătrunjel proaspăt
- 12o-180 g (1/2-3/4 ceaşcă) de parmezan ras
- 150 ml (2/3 cană) de ulei de măsline extravirgin
- 2 g (1/2 linguriţă) de sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi busuiocul (sau pătrunjelul) spălat şi scurs în prealabil, usturoiul, seminţele de pin (sau nucile), parmezanul şi 45 ml (3 linguri) de ulei de măsline.
Adăugaţi sarea şi piperul şi amestecaţi totul până obţineţi o pastă netedă şi unsuroasă. Continuaţi să adăugaţi treptat şi restul de ulei.