Sos de usturoi pentru carne de pasare
PrinteazaSos de usturoi pentru carne de pasare din: usturoi, lapte, galbenus, smantana, sare, piper.
- 12 căţei de usturoi
- 480 ml (2 căni) de lapte
- 4 gălbenuşuri
- 150 ml (2/3 cană) de smântână 35%
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul de pieliţă şi puneţi la fiert căţeii în lapte până când se înmoaie. Scoateţi apoi căţeii de usturoi din lapte şi folosiţi 6 sau 8 (sau pe toţi dacă doriţi) pe care îi transformaţi în piure într-un mic castron.
Adăugaţi gălbenuşurile şi smântână. Bateţi cu telul până obţineţi o spumă groasă. Adăugaţi 360 ml (o cană) de lapte cald şi fierbeţi apoi la bain-marie, continuând să amestecaţi tot timpul cu telul.
Luaţi de pe foc imediat ce apar primele clocote. Adăugaţi sare şi piper după gust.
Serviţi acest sos la fileuri de curcan sau piept de pui, cu garnitură de conopidă sau brocoli fiert în aburi.