Supa tailandeza de pui
PrinteazaSupa tailandeza de pui din: usturoi, apa, pui, ulei, sos de soia, ghimbir, hasma, sare, piper.
- 3 căţei de usturoi curăţaţi întregi
- 4 litri (16 căni) de apă
- un pui întreg tăiat bucăţi tăitei
- 15 ml (1 lingură) de ulei
- sare şi piper
- sos de soia
- o bucată de ghimbir
- haşmă tăiată
Mod de preparare:
Se călesc uşor usturoiul şi ghimbirul în unt sau ulei până devine cafeniu deschis (să nu se ardă). Adăugaţi apa şi puiul; lăsaţi să fiarbă aproximativ 1 oră şi jumătate.
Scoateţi puiul din zeamă, adăugaţi puţin sos de soia şi tăiţeii. Lăsaţi să fiarbă 15 minute. In acest timp, tăiaţi puiul în fâşii şi îl puneţi la loc în oală. Asezonaţi cu sare şi piper.
In momentul când serviţi, presăraţi cu haşmă tăiată mărunt.
Pofta buna!
O sa incerc si eu supa de pui, sa vedem daca mi iese