Gâscă cu Sos de Portocale și Rozmarin. Acest preparat îmbină armonios aromele fructate ale portocalelor cu parfumul îmbietor al rozmarinului, creând un fel de mâncare elegant și savuros. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Rumenește gâsca: 15 minute Prepararea sosului: 15 minute Gătirea în cuptor: 60 minute Timp total: 1 oră și 45 minute Ingrediente Gâscă (1,5 […]
Salata din icre de crap
PrinteazaSalata din icre de crap din: icre proaspete, ulei, lamaie, paine, ceapa.
Ingrediente:
- 2-3 linguri de icre (proaspete sau sărate)
- 2-3 linguri ulei
- 1 lămâie (zeama)
- miezul de la 1-2 felii pâine – franzelă
- opţional: 1 ceapă
Mod de preparare:
Salata din icre de crap: Icrele proaspete se curăţă de pieliţe, se sărează şi se lasă la frigider câteva ore. Cele sărate deja pot fi folosite imediat.
Icrele se pun într-un castron şi se freacă cu o furculiţă picurând uleiul care se înglobează în amestec.
Pe parcurs se adaugă şi zeama de lămâie. Pentru a spori cantitatea, se înglobează în timpul amestecării, sau chiar de la început, şi miezul de pâine bine înmuiat în lapte sau apă (de preferat apă minerală).
Când icrele s-au legat (nu mai curg din lingură), în salată se adaugă, opţional, ceapa tăiată cât se poate de fin.
Dacă se intenţionează păstrarea salatei de icre mai multe zile, este de preferat să nu fie înglobată ceapa tocată în salată de la început, ci să fie servită separat, odată cu icrele.
Pofta buna!
Limonadă Tropicală cu Mango și Lavandă
Limonadă Tropicală cu Mango și Lavandă – o băutură inedită și revigorantă, perfectă pentru a-ți răsfăța simțurile într-o zi călduroasă. Combinând dulceața exotică a mango-ului cu notele florale și ușor aromate de lavandă, această limonadă oferă o experiență gustativă rafinată și surprinzătoare. Ideală pentru o petrecere în grădină sau pentru a aduce o notă sofisticată […]