Salata de icre de stiuca

Printeaza

Salata de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa.

Ingrediente:Salata de icre de stiuca

  • 3 linguri de icre de ştiucă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lămâie (zeama)
  • miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă
  • opţional: o ceapă

 

Mod de preparare:

Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap. Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se păstrează cam 1/4 din cantitatea de icre iniţială, nebătute (cu bobiţele întregi).

După ce salata este gata, se adaugă aceste icre nebătute şi se amestecă uşor. Bobiţele întregi, dispersate în amestecul salatei, dau acesteia savoarea şi personalitatea icrelor de ştiucă atât de lăudate de gurmanzi.

De multe ori, se recurge la o mică şmecherie.

Salata de icre este pregătită din tarama, iar în ea sunt înglobate în final icre de ştiucă întregi. Soluţia nu este rea, dar cu ea nu poate fi păcălit un „cunoscător”. Icrele de ştiucă, şi în salată, au un gust diferit de cel al icrelor tarama.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac icrele mult de tot

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.