Salata de icre de stiuca
PrinteazaSalata de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa.
- 3 linguri de icre de ştiucă
- 3 linguri ulei
- 1 lămâie (zeama)
- miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă
- opţional: o ceapă
Mod de preparare:
Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap. Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se păstrează cam 1/4 din cantitatea de icre iniţială, nebătute (cu bobiţele întregi).
După ce salata este gata, se adaugă aceste icre nebătute şi se amestecă uşor. Bobiţele întregi, dispersate în amestecul salatei, dau acesteia savoarea şi personalitatea icrelor de ştiucă atât de lăudate de gurmanzi.
De multe ori, se recurge la o mică şmecherie.
Salata de icre este pregătită din tarama, iar în ea sunt înglobate în final icre de ştiucă întregi. Soluţia nu este rea, dar cu ea nu poate fi păcălit un „cunoscător”. Icrele de ştiucă, şi în salată, au un gust diferit de cel al icrelor tarama.
Pofta buna!
Imi plac icrele mult de tot