Zarzavat pentru supe
PrinteazaZarzavat pentru supe din: morcovi, rosii, ceapa, pastarnac, patrunjel, telina, ardei, conopida, sare, ulei.
- 2 kg morcovi
- 1,5 kg roşii
- 1 kg ceapă
- 500 g păstârnac
- 500 g pătrunjel
- 3 rădăcini mici de ţelină
- 5-6 ardei
- o conopidă mică
- 200 g sare
- untdelemn
Mod de preparare:
Se iau 2 kg morcovi, 1,5 kg roşii, 1 kg ceapă, 500 g păstârnac, 500 g pătrunjel, 3 rădăcini mici de ţelină, 5-6 ardei, o conopidă mică, 200 g sare, untdelemn.
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se lasă să se, scurgă bine de apă. Se trece apoi zarzavatul prin maşina de tocat carne, bine spălată şi opărită, şi se amestecă bine cu.sarea.
Se aleg borcane mici şi se umplu, lăsând un spaţiu gol de 2-3 cm până la gura lor.
Se şterg marginile cu puţin alcool şi se toarnă deasupra untdelemn proaspăt de un deget, după care borcanele se închid cu folie adezivă şi se aşează la păstrat.