Salata taraneasca asortata

Printeaza

Salata taraneasca asortata din: rosii, ceapa verde, usturoi verde, castraveti, ardei, gogosar, laptuca sau salata, patrunjel sau marar, otet, ulei, sare.

Ingrediente:Salata taraneasca asortata

  • 2- 3 roşii
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 2 castraveţi verzi
  • 1 ardei gras
  • 1 gogoşar (sau cajoia)
  • 3-4 frunze de lăptucă sau salată verde
  • 1 legătură pătrunjel şau mărar
  • 1 lingură oţet
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Toate componentele curăţate şi bine spălate se taie în feliuţe sau bucăţele nu prea mici.

Se adaugă sarea, uleiul şi oţetul (eventual diluat) şi se amestecă bine. Se serveşte atât ca aperitiv, cât şi ca garnitură la preparatele din carne.

In salată pot fi adăugate orice alte legume sau chiar fructe de sezon.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.